Сьогодні учні нашого класу стали учасниками Кобзартесту від “Нової української школи”, а ще говорили про Тараса Шевченка як про “селф-мейд-мен” або “людину, яка зробила себе сама”.
Скиба Маргарита та Коростеліна Маргарита презентували 11 фактів, які допомогли зробити певну ревізію знань, розвінчати міфи з біографії Кобзаря.Кожне нове покоління по-своєму відкриває для себе Тараса Шевченка, щоби поглянути на нього не як на ідола, а як на просту людину:✔ Шевченкові подобалася
весна, а також риба й риболовля;
✔ він не був гурманом,
але любив смачно поїсти. Улюбленими стравами Тараса Григоровича були борщ із сухими
карасями, гречані вареники й галушки, пельмені, телятина, баранина, сало, домашня
ковбаса;
✔ особливо знався
на рибних стравах;
✔ любив каву. Найбільше
подобалася саме кава по-віденськи;
✔ високо цінував
обід у колі друзів-однодумців, гарне товариство з приємною бесідою;
✔ любив і сам пригощати
солодощами (особливо дітей) – цукерками, шоколадом, льодяниками, тістечками, печивом,
бубликами, горіхами, яблуками.
Дякуємо
Скибі Маргариті та Коростеленій Маргариті за цікаву інформацію про Кобзаря.
Алексєєнко Єлизавета, за матеріалами з відкритих інтернет - джерел
Немає коментарів:
Дописати коментар