пʼятниця, 7 березня 2025 р.

Відкриймо для себе Тараса Шевченка

 Сьогодні учні нашого класу стали учасниками Кобзартесту від  “Нової української школи”, а ще говорили  про Тараса Шевченка  як про “селф-мейд-мен” або “людину, яка зробила себе сама”.

Скиба Маргарита та Коростеліна Маргарита  презентували 11 фактів, які   допомогли зробити  певну ревізію  знань,  розвінчати міфи з біографії  Кобзаря.

Кожне нове покоління по-своєму відкриває для себе Тараса Шевченка, щоби поглянути на нього не як на ідола, а як на просту людину:

Шевченкові подобалася весна, а також риба й риболовля;

він не був гурманом, але любив смачно поїсти. Улюбленими стравами Тараса Григоровича були борщ із сухими карасями, гречані вареники й галушки, пельмені, телятина, баранина, сало, домашня ковбаса;

особливо знався на рибних стравах;

любив каву. Найбільше подобалася саме кава по-віденськи;

високо цінував обід у колі друзів-однодумців, гарне товариство з приємною бесідою;

любив і сам пригощати солодощами (особливо дітей) – цукерками, шоколадом, льодяниками, тістечками, печивом, бубликами, горіхами, яблуками.

 Дякуємо Скибі Маргариті та Коростеленій Маргариті за цікаву інформацію про  Кобзаря.

Алексєєнко Єлизавета,  за матеріалами з відкритих інтернет - джерел

Немає коментарів:

Дописати коментар

Наші найщиріші вітання

Зичимо мирного неба, міцного здоров'я, тепла, радості, оптимізму, позитивних емоцій, приємних несподіванок, кольорових мрій!   Хай у всь...